woensdag, 16 december 2015 13:38

Solarpark en alginaat

Voorzitter,

Een investering van 2,4 mln voor wat zonnepanelen. Terugverdientijd van een jaar of 8 . Het lijkt ons een rendabel project. We snappen nog niet helemaal waarom de belastingbetaler op moet draaien voor deze investering maar als de ondernemer de investering heeft terugverdiend, gaan we er van uit dat de middelen vanzelf weer terugvloeien.....naar het Rijk. Want daar ging onze provinciale subsidie natuurlijk niet over. De zonnepanelen worden gefinancierd uit een Rijkssubsidie. Wij gaan een park aanleggen. Gaan we echt een half miljoen besteden voor een park?

Vz. Ik herhaal wat in de commissie heb gezegd. Dit is decadent.

Als de ondernemer op het alleraardigste idee komt om zijn zonnepanelen wat aan te kleden, dan plaatst hij er maar wat struikjes tussen, maar wij gaan geen half miljoen betalen voor een 'hondenuitlaatgebied'.

Wat nog meer verbaast is dat het park wordt aangelegd door NL Greenlabel, het bedrijf van Lodewijk Hoekstra beter bekend als de tuinman van het programma Eigen Huis en Tuin. Gaan we nou een half miljoen betalen voor een Bekende Nederlander ?

Wij zouden de heer Hoekstra willen aanraden om met RTL4 een leuk programma te maken en daar veel reclame-inkomsten uit te genereren en niet de belastingbetaler er voor op te laten draaien.

Dan alginaat. Ook een veelbelovend project. Nota bene een productontwikkeling dat de Spinozaprijs heeft gewonnen. In de commissie bleek dat de provinciale bijdrage een gevolg was van reeds vastgelegde samenwerking met een aantal partijen. ("voorwaardelijke steun in waterovereenkomsten met de waterschappen") Waarmee ons vermoeden werd bevestigd dat PS voor een voldongen feit wordt gesteld om de € 650k te betalen. Kunnen wij er nog onderuit ? graag een reactie.

Maar juist in het geval van vooraf vastgelegde samenwerking wil ik een financiële onderbouwing zien. Wie betaalt wat en waarvoor. Dit college heeft nog geen begin van een financiële onderbouwing laten zien. Verwacht dan niet van de PVV dat we dit gaan steunen.

1710 keer gelezen