zondag, 22 januari 2012 23:00

Provincie Gelderland speelt de culturele Sinterklaas

In maart 2011 werd de PVV in Gelderland de grootse winnaar bij de Provinciale Statenverkiezing. Met 6 zetels werden we in één klap een factor van belang en direct zijn we begonnen met het verwezenlijken van ons verkiezingsprogramma. Een van de speerpunten is het omvormen van het cultuurbeleid in Gelderland.

 

 

Zo is het in Gelderland mogelijk om subsidie te vragen voor een fotoboek over uw buurt of wat te denken van de subsidie voor een kunstkoe? In Gelderland is het allemaal mogelijk en het kan niet gek genoeg! Met 4 miljard aan NUON gelden op de plank moet het geld in de zakken van de bestuurders wel enorm branden. De Gelderse gedeputeerden geven dan ook maar wat graag uw belastinggeld uit aan waanzinprojecten onder bijvoorbeeld de titel 'sociale cohesie'.

U zult wellicht denken; sociale wat..? En dat is ook niet zo vreemd, want de afgelopen decennia is er in Gelderland een cultuur ontstaan van smijten met belastinggeld naar allerlei subsidiesponzen zoals vele natuurorganisaties, maar ook een megabedrijf zoals Friesland Campina krijgt van de Gelderse bestuurders keurig 4 miljoen euro uitbetaald. Een multinational met een jaarlijkse omzet van bijna 9 miljard euro mag wat de PVV betreft nooit in aanmerking komen voor provinciale subsidie. Zelfs niet als het gaat om het ontwikkelen van producten met minder suiker, zoals dat hier betrof.

De PvdA, de partij die in Gelderland inmiddels is vastgegroeid aan de bestuurdersstoelen, schreeuwde in de verkiezingen nog moord en brand over het oneerlijk besteden van belastinggeld. 'Het moet eerlijker', was zelfs de verkiezingsleus... maar de verkiezingen zijn natuurlijk alweer lang achter de rug en het volk let niet meer op ons. Dat moet de Gelderse PvdA gedacht hebben, want geen enkele socialistische haan die er naar kraait als er wederom een deel van uw belastinggeld wordt verkwanseld. De leus 'het moet eerlijker' is een valse verkiezingsbelofte geweest, maar de Gelderse burger zal vroeg of laat door de PvdA ballon heen prikken.

Met een begroting van bijna 1 miljard euro per jaar is het natuurlijk ook erg makkelijk om met geld te strooien, zeker als het een onzichtbare politieke laag zoals de provincie betreft. Vanuit hun ivoren torentjes weten de gedeputeerden van gekkigheid niet waar ze het aan op moeten maken. Zo opende gedeputeerde Traag (D66) maar wat graag haar provinciale portemonnee om hogeschool Artez een subsidie te geven om breien weer populair te maken. Maar vergeet niet dat dankzij het linkse 'graai- en strooibeleid' keihard bezuinigd moet worden op voorzieningen zoals de bibliobus, vrijwilligers in de zorg etc.

Dit soort praktijken kan ik als PVV'er niet uitstaan. De bestuurlijke elite is vergeten dat het hier om belastinggeld gaat. Geld dat is opgebracht door de hardwerkende burgers die, in deze tijden van bezuinigen, gebukt gaan onder zware lasten. Maar zolang u als burger maar niet van de geldsmijterij weet, vloeien de subsidiestromen rijkelijk door onze mooie provincie.

De PVV wil het anders. Wij hebben deze schrijnende zaak op de politieke agenda gezet en willen dat de bestuurders fatsoenlijk omgaan met gemeenschapsgeld. De PVV wil de subsidies voor cultuur enkel beperken tot het cultureel historisch erfgoed, zoals kastelen, molens, dorpsgezichten, kerken etc. Dat zorgt ervoor dat Gelderland haar identiteit behoud en bovendien toeristen aantrekt. Kunstenaars, schrijvers en muzikanten moeten hun eigen broek ophouden of bij hun eigen gemeente aankloppen.

Het moet dus afgelopen zijn met alle flauwekulsubsidies die naar subsidiehobbyisten lopen. De komende tijd zal moeten blijken of een partij als de VVD ook haar verkiezingsbelofte wil waarmaken en ons steunt in onze strijd tegen de geldsmijterij. Want het Sinterklaasgedrag in Gelderland moet maar eens afgelopen zijn.

3343 keer gelezen