woensdag, 06 februari 2013 19:54

Themadag Cultuurhistorie groot succes!

De Statenfractie van PVV Gelderland kijkt met een goed gevoel terug op de verleden week woensdag (30-1-2013) gehouden Themadag Cultuurhistorie, waarbij de fractie een groot aantal ontmoetingen had georganiseerd met allerlei Gelderse organisaties die te maken hebben met cultuurgerelateerde onderwerpen.

Statenlid Daniel ter Haar: “Het was een groot succes! We hebben in een goede sfeer, vruchtbare gesprekken gehad met cultuurorganisaties in het veld. Zij kunnen als geen ander de barrières benoemen waar ze tegenaan lopen. Daar kan geen provinciaal beleidsstuk tegenop!”

Tevens werd door de fractie die dag een bezoek aan Apeldoorn gebracht om met meerdere wethouders van deze gemeente te spreken over enkele financiële onderwerpen die daar spelen. Fractievoorzitter Marjolein Faber: "Ook dit was een transparant en informatief gesprek, waarbij onze fractie alle ruimte kreeg om vragen te stellen en de wethouders uitgebreid de tijd namen om antwoord te geven. Men maakte zich er niet met een jantje-van-leiden vanaf en dat is alleen maar te waarderen."

De fractie is dan ook zeker van plan meer Themadagen te gaan organiseren. “Behalve dat het veel praktijkgerichte informatie oplevert, wordt het ook erg gewaardeerd door organisaties dat je op een directe manier het gesprek met ze aangaat. Dit smaakt zeker naar meer!”, aldus Faber.

2275 keer gelezen