donderdag, 11 april 2024 15:43

De PVV Gelderland is tegen Jodenhaat en tegen antisemitisme

De PVV Gelderland is tegen Jodenhaat en tegen antisemitisme. De verklaring tegen Jodenhaat hebben wij niet getekend omdat die niet uitsluitend en alleen gaat over Jodenhaat. Het wordt breder getrokken. Natuurlijk zijn wij tegen racisme en discriminatie maar het zou eigenlijk moeten gaan om een verklaring tegen Jodenhaat. Dat was de inzet.
Bovendien is de verklaring mede getekend door GroenLinks waarvan een Statenlid uit Gelderland van die partij meedeed aan een pro Palestina demonstratie waarbij hij een bord omhoog hield met de tekst Viva Viva Intifada.
Daarover zijn vragen gesteld aan de Commissaris van de Koning en in het vervolg daarvan is een formele klacht ingediend tegen dat Statenlid omdat die met zijn bord in de hand opriep tot geweld tegen Israël en tegen de Joden.
De PVV Gelderland heeft geen openlijke steun gehad van de andere fracties in de Staten bij haar actie tegen dat betreffende Statenlid. Je kunt dan wel mooie woorden ondertekenen maar als daden uitblijven dan vinden wij dat hypocriet zeker ook als GroenLinks die verklaring mede ondertekent.
Wij zullen altijd Israël blijven steunen en blijven strijden tegen antisemitisme.

144 keer gelezen
Meer in deze categorie: « Maak kennis met Marjolein Faber