maandag, 22 juni 2020 13:50

Kom in verzet tegen de nieuwe moskee in Tiel

De El-Hassani moskee aan de Tielerwaardlaan 4 wil een groot islamitisch sociaal cultureel centrum laten bouwen aan de Mourikstraat 1.
Laat u niet misleiden door de woorden sociaal en cultureel. Het wordt gewoon een salafistische moskee van 12,5 meter hoog, net zo hoog als een gebouw met 4 woonlagen.
Het huidige bestemmingsplan staat dit niet toe.

In juni 2020 wordt aangegeven tijdens een telefonisch contact met het omgevingsloket van de gemeente Tiel dat er nog geen vergunning is aangevraagd voor de nieuw te bouwen moskee aan de Maurikstraat 1 te Tiel. Wel was er een vooroverleg ingediend en was men bezig met het uitvoeren van aanvullende onderzoeken om uiteindelijk tot een bouwaanvraag te komen.

Het oude schoolgebouw aan de Maurikstraat 1, de beoogde nieuwe locatie, is verkocht voor 570.000,- euro vrij op naam. Eerder liet een moskeewoordvoerder al weten dat de financiering voor het nieuwe gebouw niet alleen binnen de eigen gelederen wordt gezocht, maar ook binnen de landelijke moskeegemeenschap. Op het YouTubekanaal waarop de livestream van de crowdfunding te zien was, zijn meer video's te vinden van benefietacties voor moskeeën door het hele land.
Geld en sieraden stromen binnen. Zo werd er in 2019 €541.000,- plus €30.000,- aan edelmetalen opgehaald. Afgelopen Ramadan is er minimaal €505.000,- plus 1,5 kilo goud plus 5,5 kilo zilver opgehaald.
In het jaarverslag van de moskee is te lezen dat de fondsenwerving loopt via donaties door de leden (ongeveer 450) , bezoeken aan islamitische gemeenschappen elders, donaties via de website en crowdfunding.
Deze werkwijze wordt dikwijls ook toegepast door andere moskeeën. Hierdoor onstaat een schuiven van geldstromen als een soort balletje balletje. Met als gevolg een oncontroleerbare kluwen van donaties.

Daarnaast is de historie van de El-Hassani moskee ook niet al te fris.
Zo is de haatimam Tarik Chadlioui alias Tarik Ibn Ali diverse malen te gast geweest in de El-Hassani moskee.
Zijn naam werd ook genoemd in verband met de aanslagen in Parijs. Hij zou betrokken zijn bij het radicaliseren van Omar Mostefai, één van de aanslagplegers in de Bataclan.
In 2015 werden in de betreffende concertzaal 89 mensen gruwelijk vermoord.
In 2017 werd de salafistische imam Tarik Ibn Ali opgepakt in Birmingham, Engeland. Hij werd uitgeleverd aan Spanje in verband met een terrorismeonderzoek. Hij werd verdacht van het propaganda bedrijven voor IS.
De imam heeft een Belgisch paspoort, maar was vaak in Nederland om geld, goud en sieraden in te zamelen.
Hij zamelt ook geld in in België, Duitsland, Denemarken, Spanje en Noorwegen.
Na het betalen van €60.000,- werd Tarik Ibn Ali in Spanje weer vrijgelaten. Dit was in 2019.
En vanaf 2019 hengelt de El-Hassani moskee grote bedragen aan cash, goud en zilver binnen.

Daar er nog geen vergunning is verstrekt kan de bouw van de nieuwe moskee worden voorkomen.
Inwoners van Tiel, kom in verzet! PVV-Gelderland wil u helpen.
En indien u op de hoogte bent van andere nieuwe bouwplannen voor andere moskeeën, mail ons!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

221 keer gelezen