maandag, 28 oktober 2013 09:50

Persbericht: Sinterklaas & Zwarte Piet zijn welkom in Gelderland!

Arnhem – De Gelderse PVV heeft met stijgende verbazing de discussies omtrent het oeroude Nederlandse Sinterklaasfeest gevolgd. De partij is van mening dat Sinterklaas en Zwarte Piet onlosmakelijk aan Nederland en in het bijzonder Gelderland verbonden zijn.

In 2010 kwam de Goedheiligman aan in het Gelderse Harderwijk. Het was een schitterende intocht en tevens een prachtige gelegenheid om Harderwijk te promoten en daarmee de lokale economie te ondersteunen.

Financieel woordvoerder Marjolein Faber: "De Gelderse PVV is wars van de miljoenen aan subsidies die jaarlijks in de cultuursector worden rondgepompt. Het Sinterklaasfeest is ons nationale kinderfeest en kost de provincie niets!"

 

De PVV wil dat Gelderland ook in de toekomst 'Sint- en Pietvriendelijk' blijft en dient daarom tijdens de vergadering van Provinciale Staten deze maand een motie in. De PVV is trots op de Gelderse cultuur en daar horen de Sint en zijn Pieterbazen gewoon bij: Geen VN-marionet die daar wat aan mag veranderen!

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!

Marjolein Faber: "Ik heb de provinciale begroting voor 2014 nog eens bekeken en daarin worden weer miljoenen verspild. Het is te hopen voor de leden van Gedeputeerde Staten dat de Sint dit broddelwerk niet te zien krijgt; Ze zouden per direct in de zak naar Spanje meegaan!".

Mocht dat gebeuren dan is de Gelderse PVV uiteraard bereid het bestuur van de provincie Gelderland over te nemen.

2104 keer gelezen