dinsdag, 28 mei 2013 16:20

"PVV: Sluit ecoduct Hulshorst per direct!"

Daniël ter Haar – vicefractievoorzitter PVV Gelderland
De Gelderse Statenfractie van de PVV heeft het onderwerp ‘ecoduct Hulshorst’ vanaf het begin altijd scherp in de gaten gehouden. Zo is er in Provinciale Staten al vaker aandacht besteed aan dit miljoenenkostende project en zijn er afgelopen maart statenvragen gesteld. De PVV is vanaf de installatie in Provinciale Staten altijd mordicus tegen het plan geweest, i.v.m. de enorme kosten en de negatieve gevolgen voor de landbouw in en rondom de Hierdense Poort.

Ondanks antwoorden van Gedeputeerde van Dijk dat alles nauwlettend in de gaten wordt gehouden en onder controle is, blijkt inmiddels dat er veel meer herten gebruik maken van het ecoduct dan is afgesproken met diverse partijen, waaronder de agrariërs. Statenlid Daniël ter Haar: Afspraken die door de provincie met o.a. agrariërs zijn gemaakt moeten worden gerespecteerd en nagekomen. Bovendien had de PVV al voorspeld dat tientallen herten zouden oversteken naar de voedzame gewassen aan de overkant en dat de schaderegelingen volstrekt onvoldoende en ontoereikend zouden zijn.”

De PVV dient a.s. woensdag in Provinciale Staten een motie in met het verzoek om het ecoduct per direct te sluiten. Ter Haar: “De provincie moet eerst maar eens orde op zaken stellen en tot die tijd moet het ecoduct gesloten blijven”.

2037 keer gelezen