Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 75 niet laden

zaterdag, 14 januari 2012 23:00

PVV: 'provincie is de culturele weg kwijt'

De Gelderse PVV fractie heeft vanaf de provinciale verkiezingen in 2011 al een groot punt gemaakt van de enorme subsidiestromen in de provincie Gelderland. Van gekkigheid weet men niet meer wat ze allemaal kunnen subsidiëren; fotoboeken, kunstkoeien, welkomstfolders, computer inloopclub, een popfestival etc. Wie de lijsten met verstrekte subsidies bekijkt wordt er zeeziek van.

Even leek het erop, tijdens de verkiezingen, dat andere partijen ons standpunt deelden en dat er nu eindelijk eens kritisch naar alle subsidies zou worden gekeken. Ook de VVD, nu een coalitiepartij, gaf toen nog aan dat de provincie geen afhaalloket is. Maar zodra het nieuwe college geïnstalleerd werd gingen de bestuurders vrolijk door met het rondstrooien van belastinggeld.

PVV Statenlid Daniël ter Haar: ‘Het moet nu eens afgelopen zijn met het Sinterklaasgedrag van de provincie Gelderland. De provincie moet zuinig met het belastinggeld omgaan en niet werken als een culturele pinautomaat’. Ter Haar heeft Statenvragen ingediend en wil dat GS de regelingen per direct gaat aanpassen.

2339 keer gelezen