zondag, 04 december 2011 23:00

PVV: "De stekker uit Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld!"

De landelijke Partij voor de Vrijheid staat schouder aan schouder met PVV Gelderland in hun strijd tegen de voorgenomen aanleg van een hoogwatergeul aan de IJssel bij Heerde en daarom zal Kamerlid De Mos tijdens het Wetgevingsoverleg Water op 5 december, een motie indienen om de hoogwatergeul kopje onder te laten gaan.

PVV-er De Mos: "Een volstrekt onnodig project dat alleen uit klimaatwaanzin is geboren. De hoogwatergeul zou nodig zijn, omdat er in het programma Ruimte voor de Rivier een rivierafvoernorm wordt gehanteerd van 16.000 m3/s bij Lobith en 18.000 m3/s rond het jaar 2100. Volstrekte waanzin, als je nagaat dat de hoogste rivierafvoer ooit 12.600 m3/s was in 1926 en de dijken in het gebied van Veessen-Wapenveld al 15.000 m3/s kunnen verstouwen! En daar wordt dan goede landbouwgrond voor opgeofferd! Met mijn motie zal ik de regering dan ook oproepen alle Rijksbijdragen omtrent dit project te schrappen!".

Volgens de PVV Gelderland is er nog een reden om dit project zo snel mogelijk te torpederen. "Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer hebben de uiterwaarden van de IJssel verwaarloosd, waardoor deze nu vol staan met begroeiing. Als men de uiterwaarden wel netjes zou bijhouden en het zomerbed van de IJssel wat wordt verdiept, dan heb je een goedkopere oplossing dan een hoogwatergeul!", aldus fractievoorzitter Marjolein Faber.

1928 keer gelezen