Tineke Poortinga - Curriculum Vitae

Woonplaats:

Nijmegen

Functies:

Lid Provinciale Staten Gelderland
Lid Commissie Algemeen Bestuur en Financiën (ABF)

Biografie:

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen (Hees), getrouwd, moeder van twee dochters en oma van vier kleinkinderen. Mijn hobby's zijn: lezen, tuinieren, verre vakanties. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties in Nijmegen.

Na de middelbare school ben ik gestart in de verpleging; door gezondheidsredenen moest ik daarmee stoppen en maakte ik de overstap naar managementsupport, wat ik na bijna 40 jaar nog steeds leuk en boeiend vind.

Belangstelling voor de politiek heb ik gekregen toen ik als commissiegriffier bij een gemeente werkte. Het moest anders in politiek Nederland; het monistische systeem was niet meer. Nederland ging duaal. Ik merk binnen Gelderland echter dat duale politiek nog steeds een erg stroperig proces is.

10 jaar geleden heb ik mijn handtekening gezet onder de steunverklaring voor de PVV. Waarom de PVV? Het antwoord is heel simpel: de PVV is er voor iedereen en is de enige no-nonsenspartij in het politieke landschap. De PVV luistert naar de signalen die uit de samenleving komen, is kritisch en durft misstanden te benoemen.

De PVV wil Nederland behouden – een prachtig land met geweldige tradities en machtig mooie inwoners. Velen van hen en hun (groot)ouders hebben Nederland na de oorlog weer opgebouwd. Een land met een bijzondere handelsgeest. Kortom: uw land, mijn land, het land van onze kinderen. Daar horen onze eigen normen, waarden en tradities bij. En daar moeten we zuinig op zijn.